Cyprus

Euromunten Cyprus

Een overzicht van alle reguliere euromunten van Cyprus. Alle ontwerpen zijn van de hand van Tatiana Soteropoulos en Erik Maell. Omdat Cyprus geen eigen munthuis heeft, worden de munten elders geslagen.

Munt Afbeelding Toelichting
2 euro Op de 2 euromunt zien we het Idool van Pomos. Dit is een beeldje uit de kopertijd dat gevonden is in het dorp Pomos, in het westen van Cyprus. Het stamt ongeveer uit het jaar 3000 v.Chr. Deze munt symboliseert de Cypriotische bijdrage aan de beschaving.
1 euro Op de 1 euromunt zien we het Idool van Pomos. Dit is een beeldje uit de kopertijd dat gevonden is in het dorp Pomos, in het westen van Cyprus. Het stamt ongeveer uit het jaar 3000 v.Chr. Deze munt symboliseert de Cypriotische bijdrage aan de beschaving.
50 eurocent Op de 50 eurocent munt van Cyprus zien we het Kyrenia schip. Dit Griekse schip is het oudst bekende schip (vierde eeuw voor Christus) dat tot nu toe gevonden is. Het staat symbool voor de handelsgeest en het eiland leven op Cyprus.
20 eurocent Op de 20 eurocent munt van Cyprus zien we het Kyrenia schip. Dit Griekse schip is het oudst bekende schip (vierde eeuw voor Christus) dat tot nu toe gevonden is. Het staat symbool voor de handelsgeest en het eiland leven op Cyprus.
10 eurocent Op de 10 eurocent munt van Cyprus zien we het Kyrenia schip. Dit Griekse schip is het oudst bekende schip (vierde eeuw voor Christus) dat tot nu toe gevonden is. Het staat symbool voor de handelsgeest en het eiland leven op Cyprus.
5 eurocent Op de 5 eurocent munt van Cyprus staat een mouflon. Dit is een aan de schaap gelieerd dier dat je veel op Cyprus vindt. Dit dier staat symbool voor de fauna op het eiland.
2 eurocent Op de 2 eurocent munt van Cyprus staat een mouflon. Dit is een aan de schaap gelieerd dier dat je veel op Cyprus vindt. Dit dier staat symbool voor de fauna op het eiland.
1 eurocent Op de 1 eurocent munt van Cyprus staat een mouflon. Dit is een aan de schaap gelieerd dier dat je veel op Cyprus vindt. Dit dier staat symbool voor de fauna op het eiland.
4.6/5 - (102 stemmen)