Italië

Euromunten Italië

Een overzicht van alle reguliere euromunten van Italië. Alle ontwerpen zijn gekozen tijdens een televisieshow op RAI Uno.

Munt Afbeelding Toelichting
2 euro 2 euromunt van Italie Op de 2 euromunt zien we het portret van dichter Dante Alighieri (1265-1321) die auteur is van het boek ‘The Divine Comedy’. Op de rand van de munt wordt 2* zesmaal herhaald.
1 euro 1 euromunt van Italie Op de 1 euromunt zien we de bekende tekening van Leonardo da Vinci: de ‘Vitruvian man’. Het lichaam van deze man heeft volgens da Vinci de ideale proporties van het menselijk lichaam.
50 eurocent 50 eurocent munt van Italie Op de 50 eurocent munt zien we een standbeeld van veroveraar Marcus Aurelius op zijn paard op het plein van Piazza del Campidoglio.
20 eurocent 20 eurocent munt van Italie Op de 20 eurocent munt zien we Umberto Boccioni, die een belangrijk onderdeel was van de Italiaanse futuristische beweging.
10 eurocent 10 eurocent munt van Italie Op de 10 eurocent munt zien we ‘The birth of Venus’, het bekende schilderwerk van Sandro Botticelli. Dit schilderij is een meesterwerk in de Italiaanse kunst.
5 eurocent 5 eurocent munt van Italie Op de 5 eurocent munt zien we het wereldberoemde Colosseum in Rome. Dit amfitheater werd in 80 na Christus ingehuldigd door keizers Vespasian en Titus.
2 eurocent Op de 2 eurocent munt zien we de Mole Antonelliana toren in Turijn.
1 eurocent 1 eurocent munt van Italie Op de 1 eurocent munt zien we Castel del Monte in de omgeving van Bari.
5/5 - (1 stemmen)