5 Eurocent

Hieronder vind je een overzicht van alle reguliere 5 eurocent munten van de Eurolanden. De munten zijn gegroepeerd per land.

5 Eurocent munten Nederland

5 eurocent ed. 2002 5 eurocent van Nederland Beatrix Op deze 5 eurocent munt van Nederland zien we het profiel van Koningin Beatrix met het opschrift ‘Beatrix Koningin der Nederlanden’.
5 eurocent ed. 2014 5 eurocent Nederland Koning Willem-Alexander Op deze 5 eurocent munt van Nederland zien we de beeltenis van het nieuwe staatshoofd Koning Willem-Alexander.

5 Eurocent munten Oostenrijk

5 eurocent 5 eurocent munt van Oostenrijk Op de vijf eurocent munt van Oostenrijk staat de sleutelbloem. Deze bloem komt vooral in (Oostenrijkse) gebergten erg veel voor.

5 Eurocent munten België

5 eurocent ed. 2002 Op deze 5 eurocent munt van België zien we Koning Albert II, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). Ook zie je de hoofdletter A (van Albert) met daarboven de kroon.
5 eurocent ed. 2008 5 eurocent van België (editie 2008) Op deze 5 eurocent munt van België zien we Koning Albert II, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). Het koninklijke monogram staat in de binnenring en ‘BE’ is toegevoegd.
5 eurocent ed. 2014 Op deze 5 eurocent munt van België zien we Koning Philippe, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). In de binnenring staan het koninklijk monogram, het jaartal, ‘BE’ en het muntmeesterteken.

5 Eurocent munten Cyprus

5 eurocent Op de 5 eurocent munt van Cyprus staat een mouflon. Dit is een aan de schaap gelieerd dier dat je veel op Cyprus vindt. Dit dier staat symbool voor de fauna op het eiland.

5 Eurocent munten Estland

5 eurocent Op de 5 eurocent munt zien we een geografische afbeelding van Estland, met daarbij het woord ‘Eesti’. Deze visualisatie vind je op alle euromunten van Estland.

5 Eurocent munten Finland

5 eurocent Op de 5 eurocent munt zien we een leeuw met een zwaard. Dit design is gemaakt door beeldhouwer Heikki Häiväoja. Deze leeuw was in het verleden ook op Finse munten te zien.

5 Eurocent munten Frankrijk

5 eurocent Op de 5 eurocent munt zien we een modern portret van Marianne. Zij is de personificatie van de Franse Republiek.

5 Eurocent munten Duitsland

5 eurocent Op de 5 eurocent munt zien we een Duitse eikentak. Dit motief was ook op de voormalige Duitse pfennig munten te vinden. Het ontwerp is gemaakt door Rolf Lederbogen.

5 Eurocent munten Kroatië

5 eurocent 5 euro cent munt van Kroatië Op de 5 eurocent munt staan de letters “HR” in het hoekige Glagolitische schrift. Het Glagolitisch schrift is het oudste bekende Slavische schrift en werd tot de 19e eeuw in Kroatië gebruikt. De munt bevat ook de tekst HRVATSKA, de naam van het land in het Kroatisch.

5 Eurocent munten Griekenland

5 eurocent Op de 5 eurocent munt zien we een moderne tanker. Op de 5, 2 en 1 cent munten is het thema de scheepvaart.

5 Eurocent munten Ierland

5 eurocent 5 eurocent van Ierland Op de 5 eurocent munt zien we de Celtic harp. Een traditioneel symbool van Ierland dat voor het eerst in 1536 op een munt verscheen. Daarnaast zie je het Ierse woord voor Ierland, namelijk Eire met daarbij het jaartal. Deze visualisatie vind je op alle euromunten van Ierland.

5 Eurocent munten Letland

5 eurocent 5 eurocent munt van Letland Op de 5 eurocent munt zien we het klein wapenschild van de Republiek Letland.
5 Eurocent munten Litouwen

5 eurocent 5 eurocent van Litouwen Op de 5 eurocent munt zien we ‘Vytis’ uit het wapen van Litouwen.

5 Eurocent munten Luxemburg

5 eurocent Op de 5 eurocent munt zien we het profiel van Zijne Koninklijke Hoogheid de Groothertog Henri in de klassieke stijl.

5 Eurocent munten Malta

5 eurocent 5 eurocent van Malta Op de 5 eurocent munt zien we de Mnajdra-tempels, een Neolithisch complex dat dateert uit 3600 voor Christus en dat wordt beschouwd als een van de oudste vrijstaande tempelgroeperingen ter wereld.

5 Eurocent munten Portugal

5 eurocent Op de 5 eurocent munt zien we een zegel uit 1134 van Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal (1109-1185), omringd door kastelen en wapenschilden.

5 Eurocent munten Slowakije

5 eurocent 5 eurocent Slowakije Op de 5 eurocent munt zien we de Kriváň Peak, een ander belangrijk symbool voor de Slowaakse natie en zijn onafhankelijkheid. Het ontwerp is van Drahomír Zobek.

5 Eurocent munten Slovenië

5 eurocent 5 eurocent Slovenië Op de 5 eurocent munt zien we een man die sterren zaait.

5 Eurocent munten Spanje

5 eurocent ed. 2002 5 eurocent Spanje Op deze 5 eurocent munt van Spanje zien we de kathedraal van Santiago de Compostela, een parel van de Spaanse romaanse kunst en een van de beroemdste pelgrimsoorden ter wereld.
5 eurocent ed. 2010 5 eurocent Spanje Op deze 5 eurocent munt van Spanje zien we de kathedraal van Santiago de Compostela, een parel van de Spaanse romaanse kunst en een van de beroemdste pelgrimsoorden ter wereld.

5 Eurocent munten Andorra

5 eurocent 5 eurocent Andorra Op de 5 eurocent munt van Andorra zien we elementen van de natuur, flora en fauna.

5 Eurocent munten Monaco

5 eurocent ed. Rainier III 5 eurocent Monaco Rainier III Op deze 5 eurocent munt van Monaco zien we het wapenschild van de Soevereine Vorsten van Monaco.
5 eurocent ed. Albert II 5 eurocent Monaco Albert II Op deze 5 eurocent munt van Monaco zien we net als in de 2002-serie tonen het wapenschild van de Soevereine Vorsten van Monaco.

5 Eurocent munten San Marino

5 eurocent ed. 2002 5 eurocent San Marino Op de 5 eurocent munt van San Marino zien we de toren Guaita.
5 eurocent ed. 2017 5 eurocent San Marino 2017 Op de 5 eurocent munt van San Marino zien we de kerk van Sint-Quirinus.

5 Eurocent munten Vaticaanstad

5 eurocent ed. Johannes Paulus II 5 eurocent Vaticaanstad John Paul II Op de 5 eurocent munt van Vaticaanstad zien we de beeltenis van Zijne Heiligheid Paus Johannes Paulus II.
5 eurocent ed. Sede Vacante 5 eurocent Vaticaanstad sede vacante Op de 5 eurocent munt van Vaticaanstad zien we het wapenschild van de kardinaal kamerheer, het interim staatshoofd.
5 eurocent ed. Benedictus XVI 5 eurocent Vaticaanstad Benedictus Op de 5 eurocent munt van Vaticaanstad zien we het portret van Zijne Heiligheid Paus Benedictus XVI.
5 eurocent ed. Franciscus 5 eurocent Vaticaanstad Paus Franciscus Op de 5 eurocent munt van Vaticaanstad zien we het portret van Zijne Heiligheid Paus Franciscus.
5 eurocent ed. Wapenschild Franciscus 5 eurocent Vaticaanstad Wapenschild Franciscus Op de 5 eurocent munt van Vaticaanstad zien we het wapenschild van Paus Franciscus.
5/5 - (107 stemmen)