Coin roll hunt

Coin roll hunting (CRH) is een steeds bekendere hobby. Bij een coin roll hunt zoek je naar interessante herdenkingsmunten in muntrollen van de bank. Deze rollen kun je zelf halen bij een bank die een muntrol afgifte automaat heeft. Ook is het soms mogelijk om de muntrollen bij de bank te bestellen. Muntrollen worden geleverd per muntsoort. Alle muntsoorten zijn verkrijgbaar in rollen, variërend van € 0,01 tot € 2,00.

2 euro coin roll hunting

Met name het jagen op munten in 2 euro muntrollen is populair. Dit komt doordat er veel varianten van 2 euro munten zijn, denk bijvoorbeeld aan deze herdenkingsmunten. Zelf ga ik regelmatig naar een bank en jaag ik in muntrollen op herdenkingsmunten. Voorbeelden van mijn coin roll hunts vind je op het Youtube account van Euromunten.net en hieronder als video. In deze video vind ik diverse 2 euro herdenkingsmunten van Duitsland, Italië en Nederland.

Beste vondsten tijdens Coin Roll Hunting

Als je veel muntrollen doorzoekt op speciale munten, dan kan het zijn dat je munten tegenkomt met lage oplages. Ook kan het zijn dat je munten van bijvoorbeeld Monaco, San Marino, Andorra of Vaticaanstad tegenkomt. Mijn beste vondsten tijdens coin roll hunting zijn te vinden in de playlist best finds.

Coin Roll Hunt Video net met Error Map variant €2 Duitsland Hamburg Lander Series (2008)

Coin Roll Hunt Video met 50 Eurocent munt Vaticaanstad uit 2011

Coin Roll Hunt Video met een 2 euro munt van Andorra uit 2015

Coin Roll Hunt Video met een 2 euro munt van Monaco uit 2017

Coin Roll Hunt Video met een 2 euro munt van Monaco uit 2018

Coin Roll Hunt Video met een 2 euro munt over het Volkslied van Luxemburg uit 2013

4.6/5 - (107 stemmen)