België

Euromunten België: editie 2002

Een overzicht van alle reguliere euromunten van België. Alle ontwerpen zijn van de hand van Jan Alfons Keustermans.

Munt Afbeelding Toelichting
2 euro 2 euromunt België editie 2002 Op de 2 euromunt van België zien we Koning Albert II, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). Ook zie je de hoofdletter A (van Albert) met daarboven de kroon.
1 euro Op de 1 euromunt van België zien we Koning Albert II, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). Ook zie je de hoofdletter A (van Albert) met daarboven de kroon.
50 eurocent Op de 50 eurocent munt van België zien we Koning Albert II, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). Ook zie je de hoofdletter A (van Albert) met daarboven de kroon.
20 eurocent Op de 20 eurocent munt van België zien we Koning Albert II, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). Ook zie je de hoofdletter A (van Albert) met daarboven de kroon.
10 eurocent Op de 10 eurocent munt van België zien we Koning Albert II, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). Ook zie je de hoofdletter A (van Albert) met daarboven de kroon.
5 eurocent Op de 5 eurocent munt van België zien we Koning Albert II, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). Ook zie je de hoofdletter A (van Albert) met daarboven de kroon.
2 eurocent Op de 2 eurocent munt van België zien we Koning Albert II, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). Ook zie je de hoofdletter A (van Albert) met daarboven de kroon.
1 eurocent Op de 1 eurocent munt van België zien we Koning Albert II, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). Ook zie je de hoofdletter A (van Albert) met daarboven de kroon.
Euromunten België: editie 2008

Een overzicht van alle reguliere euromunten van België. In 2008 werden de bestaande euromunten van België aangepast op advies van de Europese commissie. De koninklijke monogram en het jaartal van de munt kwamen in de binnencirkel terecht. Daarnaast zijn de muntmeestertekens toegevoegd en de afkorting van de naam van Belgie (‘BE’). Alle ontwerpen zijn van de hand van Jan Alfons Keustermans.

Munt Afbeelding Toelichting
2 euro 2 euromunt van België (editie 2008) Op de 2 euromunt van België zien we Koning Albert II, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). Het koninklijke monogram staat in de binnenring en ‘BE’ is toegevoegd.
1 euro 1 euromunt van België (editie 2008) Op de 1 euromunt van België zien we Koning Albert II, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). Het koninklijke monogram staat in de binnenring en ‘BE’ is toegevoegd.
50 eurocent 50 eurocent van België (editie 2008) Op de 50 eurocent munt van België zien we Koning Albert II, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). Het koninklijke monogram staat in de binnenring en ‘BE’ is toegevoegd.
20 eurocent 20 eurocent van België (editie 2008) Op de 20 eurocent munt van België zien we Koning Albert II, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). Het koninklijke monogram staat in de binnenring en ‘BE’ is toegevoegd.
10 eurocent 10 eurocent van België (editie 2008) Op de 10 eurocent munt van België zien we Koning Albert II, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). Het koninklijke monogram staat in de binnenring en ‘BE’ is toegevoegd.
5 eurocent 5 eurocent van België (editie 2008) Op de 5 eurocent munt van België zien we Koning Albert II, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). Het koninklijke monogram staat in de binnenring en ‘BE’ is toegevoegd.
2 eurocent 2 eurocent van België (editie 2008) Op de 2 eurocent munt van België zien we Koning Albert II, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). Het koninklijke monogram staat in de binnenring en ‘BE’ is toegevoegd.
1 eurocent 1 eurocent van België (editie 2008) Op de 1 eurocent munt van België zien we Koning Albert II, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). Het koninklijke monogram staat in de binnenring en ‘BE’ is toegevoegd.
Euromunten België: editie 2014

Een overzicht van alle reguliere euromunten van België. Vanaf 2014 bevatten de munten van België de nieuwe koning van het land, namelijk Koning Philippe. De afkorting van België (‘BE’), het jaartal en het koninklijke monogram zijn op dezelfde plaats te vinden.

Munt Afbeelding Toelichting
2 euro Op de 2 euromunt van België zien we Koning Philippe, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). In de binnenring staan het koninklijk monogram, het jaartal, ‘BE’ en het muntmeesterteken.
1 euro Op de 1 euromunt van België zien we Koning Philippe, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). In de binnenring staan het koninklijk monogram, het jaartal, ‘BE’ en het muntmeesterteken.
50 eurocent Op de 50 eurocent munt van België zien we Koning Philippe, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). In de binnenring staan het koninklijk monogram, het jaartal, ‘BE’ en het muntmeesterteken.
20 eurocent Op de 20 eurocent munt van België zien we Koning Philippe, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). In de binnenring staan het koninklijk monogram, het jaartal, ‘BE’ en het muntmeesterteken.
10 eurocent Op de 10 eurocent munt van België zien we Koning Philippe, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). In de binnenring staan het koninklijk monogram, het jaartal, ‘BE’ en het muntmeesterteken.
5 eurocent Op de 5 eurocent munt van België zien we Koning Philippe, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). In de binnenring staan het koninklijk monogram, het jaartal, ‘BE’ en het muntmeesterteken.
2 eurocent Op de 2 eurocent munt van België zien we Koning Philippe, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). In de binnenring staan het koninklijk monogram, het jaartal, ‘BE’ en het muntmeesterteken.
1 eurocent Op de 1 eurocent munt van België zien we Koning Philippe, omringd door twaalf sterren (aantal deelnemers aan de Euro destijds). In de binnenring staan het koninklijk monogram, het jaartal, ‘BE’ en het muntmeesterteken.
4.7/5 - (103 stemmen)