Duitsland

Euromunten Duitsland

Een overzicht van alle reguliere euromunten van Duitsland.

Munt Afbeelding Toelichting
2 euro Op de 2 euromunt zien we de federale arend van Duitsland. Dit is het symbool van de Duitse soevereiniteit. Dit ontwerp is gemaakt door Heinz en Snechana Russewa-Hoyer. Op de rand van de munt staat ‘EINIGKEIT UND RECHT UND FREIHEIT’.
1 euro Op de 1 euromunt zien we de federale arend van Duitsland. Dit is het symbool van de Duitse soevereiniteit. Dit ontwerp is gemaakt door Heinz en Snechana Russewa-Hoyer.
50 eurocent Op de 50 eurocent munt zien we de Brandenburger Poort in Berlijn. Deze poort is het symbool van Duitse eenwording. Het ontwerp is gemaakt door Reinhart Heinsdorff.
20 eurocent Op de 20 eurocent munt zien we de Brandenburger Poort in Berlijn. Deze poort is het symbool van Duitse eenwording. Het ontwerp is gemaakt door Reinhart Heinsdorff.
10 eurocent Op de 10 eurocent munt zien we de Brandenburger Poort in Berlijn. Deze poort is het symbool van Duitse eenwording. Het ontwerp is gemaakt door Reinhart Heinsdorff.
5 eurocent Op de 5 eurocent munt zien we een Duitse eikentak. Dit motief was ook op de voormalige Duitse pfennig munten te vinden. Het ontwerp is gemaakt door Rolf Lederbogen.
2 eurocent Op de 2 eurocent munt zien we een Duitse eikentak. Dit motief was ook op de voormalige Duitse pfennig munten te vinden. Het ontwerp is gemaakt door Rolf Lederbogen.
1 eurocent Op de 1 eurocent munt zien we een Duitse eikentak. Dit motief was ook op de voormalige Duitse pfennig munten te vinden. Het ontwerp is gemaakt door Rolf Lederbogen.

 

Alle informatie over betalen en geld in Duitsland.


4.8/5 - (118 stemmen)