Finland

Euromunten Finland

Een overzicht van alle reguliere euromunten van Finland.

Munt Afbeelding Toelichting
2 euro Op de 2 euromunt zien een kruipbraam uit Lapland. Al in 1988 is dit design gemaakt door Raimo Heino. Op de rand van de munt staat ‘SUOMI FINLAND’.
1 euro Op de 1 euromunt zien we twee vliegende zwanen. Dit design is gemaakt door Pertti Mäkinen tijdens een prijsvraag om de 80ste verjaardag van de Finse onafhankelijkheid te herdenken.
50 eurocent Op de 50 eurocent munt zien we een leeuw met een zwaard. Dit design is gemaakt door beeldhouwer Heikki Häiväoja. Deze leeuw was in het verleden ook op Finse munten te zien.
20 eurocent Op de 20 eurocent munt zien we een leeuw met een zwaard. Dit design is gemaakt door beeldhouwer Heikki Häiväoja. Deze leeuw was in het verleden ook op Finse munten te zien.
10 eurocent Op de 10 eurocent munt zien we een leeuw met een zwaard. Dit design is gemaakt door beeldhouwer Heikki Häiväoja. Deze leeuw was in het verleden ook op Finse munten te zien.
5 eurocent Op de 5 eurocent munt zien we een leeuw met een zwaard. Dit design is gemaakt door beeldhouwer Heikki Häiväoja. Deze leeuw was in het verleden ook op Finse munten te zien.
2 eurocent Op de 2 eurocent munt zien we een leeuw met een zwaard. Dit design is gemaakt door beeldhouwer Heikki Häiväoja. Deze leeuw was in het verleden ook op Finse munten te zien.
1 eurocent Op de 1 eurocent munt zien we een leeuw met een zwaard. Dit design is gemaakt door beeldhouwer Heikki Häiväoja. Deze leeuw was in het verleden ook op Finse munten te zien.
4.5/5 - (108 stemmen)