Frankrijk

Euromunten Frankrijk

Een overzicht van alle reguliere euromunten van Frankrijk. Het onderstaande design voor de euromunten werd na een prijsvraag in 1997 gekozen.

Munt Afbeelding Toelichting
2 euro Op de 2 euromunt zien we een boom die het leven, groei en stabiliteit symboliseert. Daarnaast bevat de munt het motto van de Franse Republiek: ‘Liberté, Égalité, Fraternité’. Op de rand van de munt wordt ‘2**’ zesmaal herhaald.
1 euro Op de 1 euromunt zien we een boom die het leven, groei en stabiliteit symboliseert. Daarnaast bevat de munt het motto van de Franse Republiek: ‘Liberté, Égalité, Fraternité’.
50 eurocent Op de 50 eurocent munt zien we een zaaier. Deze zaaier is een bekend fenomeen op Franse munten en postzegels. Ook op de euro kon de zaaier dus niet ontbreken.
20 eurocent Op de 20 eurocent munt zien we een zaaier. Deze zaaier is een bekend fenomeen op Franse munten en postzegels. Ook op de euro kon de zaaier dus niet ontbreken.
10 eurocent Op de 10 eurocent munt zien we een zaaier. Deze zaaier is een bekend fenomeen op Franse munten en postzegels. Ook op de euro kon de zaaier dus niet ontbreken.
5 eurocent Op de 5 eurocent munt zien we een modern portret van Marianne. Zij is de personificatie van de Franse Republiek.
2 eurocent Op de 2 eurocent munt zien we een modern portret van Marianne. Zij is de personificatie van de Franse Republiek.
1 eurocent Op de 1 eurocent munt zien we een modern portret van Marianne. Zij is de personificatie van de Franse Republiek.
4.7/5 - (382 stemmen)