Ierland

Euromunten Ierland

Een overzicht van alle reguliere euromunten van Ierland. Alle ontwerpen zijn van de hand van artiest Jarlath Hayes.

Munt Afbeelding Toelichting
2 euro 2 euro ierland Op de 2 euromunt zien we de Celtic harp. Een traditioneel symbool van Ierland dat voor het eerst in 1536 op een munt verscheen. Daarnaast zie je het Ierse woord voor Ierland, namelijk Eire met daarbij het jaartal. Deze visualisatie vind je op alle euromunten van Ierland.
1 euro 1 euro van Ierland Op de 1 euromunt zien we de Celtic harp. Een traditioneel symbool van Ierland dat voor het eerst in 1536 op een munt verscheen. Daarnaast zie je het Ierse woord voor Ierland, namelijk Eire met daarbij het jaartal. Deze visualisatie vind je op alle euromunten van Ierland.
50 eurocent 50 eurocent van Ierland Op de 50 eurocent munt zien we de Celtic harp. Een traditioneel symbool van Ierland dat voor het eerst in 1536 op een munt verscheen. Daarnaast zie je het Ierse woord voor Ierland, namelijk Eire met daarbij het jaartal. Deze visualisatie vind je op alle euromunten van Ierland.
20 eurocent 20 eurocent van Ierland Op de 20 eurocent munt zien we de Celtic harp. Een traditioneel symbool van Ierland dat voor het eerst in 1536 op een munt verscheen. Daarnaast zie je het Ierse woord voor Ierland, namelijk Eire met daarbij het jaartal. Deze visualisatie vind je op alle euromunten van Ierland.
10 eurocent 10 eurocent van Ierland Op de 10 eurocent munt zien we de Celtic harp. Een traditioneel symbool van Ierland dat voor het eerst in 1536 op een munt verscheen. Daarnaast zie je het Ierse woord voor Ierland, namelijk Eire met daarbij het jaartal. Deze visualisatie vind je op alle euromunten van Ierland.
5 eurocent 5 eurocent van Ierland Op de 5 eurocent munt zien we de Celtic harp. Een traditioneel symbool van Ierland dat voor het eerst in 1536 op een munt verscheen. Daarnaast zie je het Ierse woord voor Ierland, namelijk Eire met daarbij het jaartal. Deze visualisatie vind je op alle euromunten van Ierland.
2 eurocent 2 eurocent van Ierland Op de 2 eurocent munt zien we de Celtic harp. Een traditioneel symbool van Ierland dat voor het eerst in 1536 op een munt verscheen. Daarnaast zie je het Ierse woord voor Ierland, namelijk Eire met daarbij het jaartal. Deze visualisatie vind je op alle euromunten van Ierland.
1 eurocent 1 eurocent van Ierland Op de 1 eurocent munt zien we de Celtic harp. Een traditioneel symbool van Ierland dat voor het eerst in 1536 op een munt verscheen. Daarnaast zie je het Ierse woord voor Ierland, namelijk Eire met daarbij het jaartal. Deze visualisatie vind je op alle euromunten van Ierland.
4.5/5 - (103 stemmen)