Luxemburg

Euromunten Luxemburg

Een overzicht van alle reguliere euromunten van Luxemburg. Alle ontwerpen zijn van de hand van Yvette Gastauer-Claire.

Munt Afbeelding Toelichting
2 euro Op de 2 euromunt zien we het profiel van Zijne Koninklijke Hoogheid de Groothertog Henri in de stijl nieuw lineair. Op de rand van de munt wordt 2** zesmaal herhaald.
1 euro Op de 1 euromunt zien we het profiel van Zijne Koninklijke Hoogheid de Groothertog Henri in de stijl nieuw lineair.
50 eurocent Op de 50 eurocent munt zien we het profiel van Zijne Koninklijke Hoogheid de Groothertog Henri in de stijl traditioneel lineair.
20 eurocent Op de 20 eurocent munt zien we het profiel van Zijne Koninklijke Hoogheid de Groothertog Henri in de stijl traditioneel lineair.
10 eurocent Op de 10 eurocent munt zien we het profiel van Zijne Koninklijke Hoogheid de Groothertog Henri in de stijl traditioneel lineair.
5 eurocent Op de 5 eurocent munt zien we het profiel van Zijne Koninklijke Hoogheid de Groothertog Henri in de klassieke stijl.
2 eurocent Op de 2 eurocent munt zien we het profiel van Zijne Koninklijke Hoogheid de Groothertog Henri in de klassieke stijl.
1 eurocent Op de 1 eurocent munt zien we het profiel van Zijne Koninklijke Hoogheid de Groothertog Henri in de klassieke stijl.
5/5 - (98 stemmen)