Malta

Euromunten Malta

Een overzicht van alle reguliere euromunten van Malta. Alle ontwerpen zijn van de hand van de Maltese graveur Noel Galea Bason.

Munt Afbeelding Toelichting
2 euro 2 euromunt van Malta Op de 2 euromunt zien we het achtpuntige Maltese kruis, een symbool van de Maltese identiteit.
1 euro 1 euromunt van Malta Op de 1 euromunt zien we het achtpuntige Maltese kruis, een symbool van de Maltese identiteit.
50 eurocent 50 eurocent van Malta Op de 50 eurocent munt zien we het Maltese wapenschild, een schild met een heraldische afbeelding van de Maltese vlag, bekroond door een muurkroon en begrensd door twee takken, een olijftak die vrede symboliseert en een palmvarenblad dat de Maltese identiteit voorstelt.
20 eurocent 20 eurocent van Malta Op de 20 eurocent munt zien we het Maltese wapenschild, een schild met een heraldische afbeelding van de Maltese vlag, bekroond door een muurkroon en begrensd door twee takken, een olijftak die vrede symboliseert en een palmvarenblad dat de Maltese identiteit voorstelt.
10 eurocent 10 eurocent van Malta Op de 10 eurocent munt zien we het Maltese wapenschild, een schild met een heraldische afbeelding van de Maltese vlag, bekroond door een muurkroon en begrensd door twee takken, een olijftak die vrede symboliseert en een palmvarenblad dat de Maltese identiteit voorstelt.
5 eurocent 5 eurocent van Malta Op de 5 eurocent munt zien we de Mnajdra-tempels, een Neolithisch complex dat dateert uit 3600 voor Christus en dat wordt beschouwd als een van de oudste vrijstaande tempelgroeperingen ter wereld.
2 eurocent 2 eurocent van Malta Op de 2 eurocent munt zien we de Mnajdra-tempels, een Neolithisch complex dat dateert uit 3600 voor Christus en dat wordt beschouwd als een van de oudste vrijstaande tempelgroeperingen ter wereld.
1 eurocent 1 eurocent van Malta Op de 1 eurocent munt zien we de Mnajdra-tempels, een Neolithisch complex dat dateert uit 3600 voor Christus en dat wordt beschouwd als een van de oudste vrijstaande tempelgroeperingen ter wereld.
4.9/5 - (100 stemmen)