Oostenrijk

Euromunten Oostenrijk

Een overzicht van alle reguliere euromunten van Oostenrijk. Alle ontwerpen zijn van de hand van Josef Kaiser.

Munt Afbeelding Toelichting
2 euro 2 euromunt van Oostenrijk Deze 2 euromunt bevat het portret van de radicale pacifist Bertha von Suttner. Zij won de Nobelprijs voor de Vrede in 1905. De rand van deze munt bevat vier keer 2 EURO ***.
1 euro 1 euromunt van Oostenrijk Op de 1 euro staat een portret van de wereldberoemde Oostenrijkse componist Wolfgang Amadeus Mozart, samen met zijn handtekening (naast het jaartal).
50 eurocent 50 eurocent munt van Oostenrijk De 50 eurocent munt bevat het ‘Sezession’ gebouw in Wenen.Dit was de plek waar de kunstenaars van de Secession-stroming, de Oostenrijkse variant van de jugendstil, bij elkaar kwamen.
20 eurocent 20 eurocent munt van Oostenrijk De 20 eurocent munt bevat het Belvedere Paleis. Dit is een barok paleizencomplex in Wenen. Het wordt gekenmerkt door een enorm mooie paleistuin.
10 eurocent 10 eurocent munt van Oostenrijk Op de 10 eurocent munt staat de Stephansdom. Dit is een rooms-katholieke kathedraal en tevens de zetel van de aartsbisschop van het Oostenrijkse aartsbisdom Wenen.
5 eurocent 5 eurocent munt van Oostenrijk Op de vijf eurocent munt van Oostenrijk staat de sleutelbloem. Deze bloem komt vooral in (Oostenrijkse) gebergten erg veel voor.
2 eurocent Twee eurocent munt van Oostenrijk Op de twee eurocent munt van Oostenrijk vind je de Edelweiss. De edelweiss is symbool van het legeronderdeel “Gebirgstruppe” in Oostenrijk. Het wordt ook wel geassocieerd met het hebben van moed.
1 eurocent 1 eurocent munt van Oostenrijk De één eurocent munt van Oostenrijk bevat een Gentiaan. Ook dit is een bloem die met name groeit in het (Oostenrijkse) hooggebergte.
2/5 - (446 stemmen)