Slowakije

Euromunten Slowakije

Een overzicht van alle reguliere euromunten van Slowakije. Alle ontwerpen zijn gekozen door de Nationale Bank van Slowakije. Ontwerpers konden deelnemen aan de prijsvraag. De winnaars waren Ivan Rehak (ontwerp 1 en 2 euro), Ján Ernaj en Pavol Károly (50, 20 en 10 eurocent) en Drahomír Zobek (5, 2 en 1 eurocent).

Munt Afbeelding Toelichting
2 euro 2 euro Slowakije Op de 2 euromunt zien we een dubbel kruis op drie heuvels (de Tatra, de Mátra en de Fatra). Het motief verschijnt tegen een achtergrond van gestileerde rotsen, die de stabiliteit en kracht van de staat uitdrukken. Het werd ontworpen door beeldhouwer Ivan Rehak.
1 euro 1 euro Slowakije Op de 1 euromunt zien we een dubbel kruis op drie heuvels (de Tatra, de Mátra en de Fatra). Het motief verschijnt tegen een achtergrond van gestileerde rotsen, die de stabiliteit en kracht van de staat uitdrukken. Het werd ontworpen door beeldhouwer Ivan Rehak.
50 eurocent 50 eurocent Slowakije Op de 50 eurocent munt zien we het kasteel van Bratislava, een massief rechthoekig gebouw dat boven de Donau uitsteekt en dateert uit de 9e eeuw. Het kasteel is een van de beroemdste Slowaakse monumenten en is een belangrijk cultureel symbool. Het ontwerp is gemaakt door Ján Ernaj en Pavol Károly.
20 eurocent 20 eurocent Slowakije Op de 20 eurocent munt zien we het kasteel van Bratislava, een massief rechthoekig gebouw dat boven de Donau uitsteekt en dateert uit de 9e eeuw. Het kasteel is een van de beroemdste Slowaakse monumenten en is een belangrijk cultureel symbool. Het ontwerp is gemaakt door Ján Ernaj en Pavol Károly.
10 eurocent 10 eurocent Slowakije Op de 10 eurocent munt zien we het kasteel van Bratislava, een massief rechthoekig gebouw dat boven de Donau uitsteekt en dateert uit de 9e eeuw. Het kasteel is een van de beroemdste Slowaakse monumenten en is een belangrijk cultureel symbool. Het ontwerp is gemaakt door Ján Ernaj en Pavol Károly.
5 eurocent 5 eurocent Slowakije Op de 5 eurocent munt zien we de Kriváň Peak, een ander belangrijk symbool voor de Slowaakse natie en zijn onafhankelijkheid. Het ontwerp is van Drahomír Zobek.
2 eurocent 2 eurocent Slowakije Op de 2 eurocent munt zien we de Kriváň Peak, een ander belangrijk symbool voor de Slowaakse natie en zijn onafhankelijkheid. Het ontwerp is van Drahomír Zobek.
1 eurocent 1 eurocent Slowakije Op de 1 eurocent munt zien we de Kriváň Peak, een ander belangrijk symbool voor de Slowaakse natie en zijn onafhankelijkheid. Het ontwerp is van Drahomír Zobek.
4.4/5 - (107 stemmen)