DING FLOF BIPS

29/12/2018 0 Door neteur-willensen

Op 1 januari 2002 werd de Euro geïntroduceerd in de 12 landen van de Economische Monetaire Unie (EMU). De landen waren Duitsland, Ierland, Nederland, Griekenland, Finland, Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, België, Italië, Portugal en Spanje. Om deze landen te kunnen onthouden bedacht Postbus 51 een ezelsbruggetje: DING FLOF BIPS. Dit ezelsbruggetje werd gepromoot met behulp van een commercial op de nationale televisie.

Commercial DING FLOF BIPS

In de commercial zie je een man die naar een belangrijke persconferentie gaat. De enige woorden die hij uitbrengt zijn: DING FLOF BIPS. Vervolgens zie je op de achterzijde de landen uit de afkorting in de juiste volgorde voorbijkomen. DING FLOF BIPS was een enorm succes en tijdens de oudejaarsconference 2002 was het bijvoorbeeld een dankbaar onderwerp. De commercial kun je hieronder zelf bekijken.

Het einde van DING FLOF BIPS

Doordat het aantal landen in de Euro de afgelopen jaren flink uitgebreid is, is DING FLOF BIPS niet langer het ezelsbruggetje dat je kunt gebruiken als je alle landen met de Euro op moet noemen. Na het toetreden van S(lovenië), M(alta), C(yprus) en S(lowakije) werd het nieuwe ezelsbruggetje Sms ff bondige clips bedacht. Inmiddels is ook dat ezelsbruggetje achterhaald, omdat ook Estland, Letland, Litouwen en Kroatië met de Euro betalen.

5/5 - (100 stemmen)