Zeldzame Euromunten

25/01/2019 0 Door neteur-willensen

Iedereen heeft in zijn of haar portemonnee wel wat euromunten zitten. Als het je interesse heeft, dan is het natuurlijk leuk om regelmatig eens te kijken of je nog bijzondere euromunten in je portemonnee hebt. Kom je namelijk een zeldzame munt tegen. Dan kan deze meer waard zijn dan wat er op de munt staat. Zelf heb ik eens een 2 euromunt van Monaco in mijn portemonnee gevonden. Een erg mooie vondst omdat deze 2 euromunt meer waard is dan de nominale waarde van 2 euro. In dit artikel lees je meer over zeldzame euromunten.

Finse 1 en 2 eurocent munten zijn zeldzaam

Bij de introductie van de euro in 2001 nam Finland vrijwel direct het besluit om de 1 en 2 eurocent munten niet meer te gebruiken. De munten werden uit de roulatie gehaald en zijn om die reden zeldzaam. Vind je een 1 of 2 eurocent uit Finland in je portemonnee, dan is dat dus bijzonder. Vooral de 1 en 2 eurocent uit Finland zijn zeldzaam. De 1 eurocent 2001 uit Finland is ongeveer 10 euro waard. De 2 eurocent 2001 uit Finland is ongeveer 7,50 euro waard.

Euromunten van Vaticaanstad, San Marino en Monaco

Als je een munt uit Vaticaanstad, San Marino of Monaco in je portemonnee hebt, dan is het verstandig om deze te bewaren. Van deze munten zijn maar kleine oplages in circulatie gebracht. Dat betekent dat je geluk hebt, als je zo’n munt in je portemonnee hebt. Zelf had ik één keer het geluk om een 2 euromunt Monaco uit 2012 in de portemonnee te vinden. Het is dus zeker niet onmogelijk, om een zeldzame munt in je portemonnee te vinden.

Monaco 2 Euro “Grace Kelly” 2007

Naast reguliere euromunten zijn er ook herdenkingsmunten. De 2 euro 2007 uit Monaco ter ere van de 25e sterfdag van Grace Kelly is de meest exclusieve van allemaal. De munt heeft een erg kleine oplage met 20.001 stuks en is daardoor zeldzaam. De prijs steeg na introductie tot enorme hoogte. Tegenwoordig betaal je rond de 2250 euro voor deze munt. De kans is alleen heel klein dat je deze munt in je portemonnee zult vinden, omdat deze officieel niet in circulatie is gebracht.

4.5/5 - (111 stemmen)